Vouwgordijn

Creëer een tijdloze en traditionele sfeer in uw woning met HR Design vouwgordijnen. Ze geven uw woning een warme uitstraling en houden hinderlijk zonlicht buiten. Of u nu van modern of klassiek houdt, er is altijd een vouwgordijn dat perfect in uw woning past.

Een verduisterend vouwgordijn houdt uw kamer zo donker mogelijk, ideaal voor op de slaapkamer. Wilt u toch van het daglicht genieten, maar de inkijk verminderen? Dan kunt u kiezen voor een vouwgordijn met licht doorlatende stof.

Stof

De vouwgordijn collectie heeft neutrale uni stoffen, maar ook stoffen met een karakteristieke structuur. U heeft keuze uit transparante, semi-transparante of verduisterende stoffen. De confectie en afwerking zijn van de hoogste kwaliteit, op maat gemaakt met oog voor detail.

De stoffen worden d.m.v. klittenband aan het systeem bevestigd, waardoor onderhoud gemakkelijk is. De gehele collectie is tevens als losse stof op metrage te bestellen.

Tegen meerprijs kunt u kiezen om uw vouwgordijn te laten voeren. De voering beschermt uw interieur tegen schadelijke UV licht, houdt uw kamer zo donker mogelijk en geeft nog meer privacy.

Verkleuring van stof

Het verkleuren van stof gebeurd onder invloed van zon-, dag- en kunstlicht en is afhankelijk van de gebruikte kleurstoffen en speciale behandelingen. Donkere kleuren zijn sneller onderhevig aan verkleuringen dan lichte kleuren. Wanneer u het vouwgordijn laat uitvoeren met een voeringstof, is de vouwgordijnstof beter beschermt tegen verkleuring.

Onderhoud

U kunt de stoffen met de hand wassen, elke stof is tevens voorzien van een waslabel.
Let op! U moet rekening houden met 2% krimptolerantie (1 à 2 cm. in hoogte en/of breedte).

Confectie

Als basisregel geldt dat het laatste segment minimaal de helft is dan van het voorgaande, dit om verkleuring van het doek tegen te gaan. Alle HR Design vouwgordijnen worden geconfectioneerd met kleurende optrekkoorden.

Indien u verschillende vouwgordijnen van verschillende hoogtes naast elkaar plaatst is het essentieel dat de baleinen horizontaal doorlopen, houdt er rekening mee dat het laatste segment in hoogte kan verschillen.

De stoffen van de vouwgordijnen worden naadloos verwerkt.

vouwgordijn_stof
vekozo vouwgordijn-rail

Vouwgordijnrail

• Rail inclusief onderdelen in wit
• Bevestiging van stof d.m.v. klittenband aan de rail.
• Gemakkelijk afneembaar door het klittenband.
• Standaard met clicksteunen voor zowel wand- als plafondbevestiging.

Bevestiging

• Combi clicksteun kunststof (181082, standaard).
• Wandsteun 46 mm. + combi clicksteun veer (120072 /181083, meerprijs).
• Wandsteun 62 mm. + combi clicksteun veer (120074 /181083, meerprijs).
• Wandsteun 94 mm. + combi clicksteun veer (120075 /181083, meerprijs).
• Zijgeleiding (meerprijs).

Meerdere vouwgordijnen naast elkaar

Bij het bestellen dient apart te worden aangegeven of meerdere vouwgordijnen naast elkaar worden geplaatst. Dit in verband met het doorlopen van het patroon en de segmenthoogte. Indien de vouwgordijnen van ongelijke hoogte zijn dient te worden opgegeven of de segmenten vanaf de boven- of onderzijde gelijk moeten lopen.

vekozo vouwgordijn_meerdere-vouwgordijnen

Opgestikt boord

Het vouwgordijn kan worden afgebiesd d.m.v. een opgestikte rand (stof in een afwijkende kleur van 10 cm.) Er is keuze uit: bies aan de onderzijde, bies aan de zijkanten of bies aan de onder- en zijkanten.

Let op! Bij de keuze van uw bies is het belangrijk dat u een gelijkwaardige stof kiest i.v.m. het vouwen en het eventueel krimpen van de stof.

Modellen

Model 100 vlak (zonder baleinen)

Dit is een rechthangend vouwgordijn zonder baleinen. Het vouwgordijn wordt in segmenten omhooggetrokken door koordringen die aan de achterzijde van de stof zijn gestikt.

Model 210 Roman standaard (baleinen aan de achterzijde)

Door het aanbrengen van baleinen aan de achterkant in ieder segment heeft dit vouwgordijn een strakker uiterlijk dan model 100. Ook in neergelaten stand blijft de segmentverdeling zichtbaar. In opgetrokken stand vallen de plooien per segment over elkaar. Bij uni en voile stoffen zijn de baleintunnels ingestikt.

Model 200 Roman (baleinen aan de voorzijde)

Door het aanbrengen van baleinen aan de voorzijde in ieder segment heeft dit vouwgordijn een speelser uiterlijk dan model 210. Ook in neergelaten stand blijft de segmentverdeling zichtbaar. In opgetrokken stand vallen de plooien per segment over elkaar. Bij uni en voile stoffen zijn de baleintunnels ingestikt.

Model 300 Roman (hele segmenten met baleinen aan de voorzijde)

Vouwgordijn model 300 Roman heeft ronde baleinen aan de voorzijde en koordringen aan de achterzijde op de even baleinen gestikt. Het vouwgordijn model 300 Roman met hele segmenten heeft hierdoor in opgetrokken stand een dunner pakket. Dit model heeft altijd een oneven aantal segmenten. Bij meerdere vouwgordijnen, van ongelijke hoogtes is uitlijnen / doorlopen van baleinen niet mogelijk. Dit model is niet mogelijk met voering of zijgeleiding.

Kettingbediening

• Handmatig bediend met metalen ketting (standaard)
• Handmatig bediend met kunststof ketting (meerprijs)

Child Safety

Wanneer u kiest voor kettingbediening raden wij u aan om de ketting met een ketting geleider (art.nr.181130) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen.
De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm. vanaf de vloer.